Aktivitetet

U promovua libri “Etnografia në diktaturë. Dija, shteti dhe holokausti ynë”, botim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

  • October 14, 2019

Në kuadër të Panairit Vjeshtor të Librit AAB 2019, është promovuar libri “Etnografia në diktaturë. Dija, shteti dhe holokausti ynë”, i autorëve nga Shqipëria Prof. Dr.Nebi Bardhoshi dhe Prof. Dr.Olsi Lelaj, botim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Të dy autorët e librit rrëfyen për të gjitha rrugët që ndoqën deri në gjetjen e fakteve, provave teknike, zbatimit të kulturave dhe çdo gjë tjetër deri në finalizimin e këtij libri. I pranishëm në promovimin e këtij libri ishte edhe Arsim Canolli profesor në degën e Antropologjisë në Universitetin e Prishtinës, i cili bëri një shpjegim të shkurtër rreth përmbajtjes së librit.

Canolli e prezantoi librin, si një përshkrim të gjerë bashkautorial me rreth tre katër vite studimi, ky libër përshkruan historinë e zhvillimit të shkencës në Shqipëri dhe studimin e raportit të etnografisë  me shtetin totalitar atje, pikërisht në kohën e komunizmit. “Më se e vështirë është të imagjinohet se si mund të zhvillohet shkencë në një situatë të atillë ku çdo gjë funksionon në formë të piramidës ku diktatori dikton çdo gjë”, tha në mes tjerash antropologu Canolli. Promovimi solli edhe një bashkëbisedim të autorëve të librit Nebi Bardhoshi e Olsi Lekaj, me studentët dhe pjesëmarrësit në këtë ngjarje.

Search

Follow Us

Konfirmo pjesëmarrjen tuaj deri më: 9/12 tetor